Yeni yasaların öncesinde hazırlık yapan şirketlerin daha yumuşak bir geçiş yaşaması muhtemeldir.
Karbon ifşası, İklimle İlgili Mali Beyan Görev Gücü (TCFD) ile uyumlu mali açıklama gerektiren ülkeler arasında Belçika, Kanada, Şili, Fransa, Japonya, Yeni Zelanda, İsveç ve Birleşik Krallık ile uluslararası sahnede dikkatleri üzerine çekiyor. Amerika Birleşik Devletleri, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun önerdiği, iklim krizinin şirketler için finansal riskler yarattığını öne süren ve şirketlerin iklim koşullarında emisyonlarını ve beklentilerini açıklamalarını gerektiren Yatırımcılar için İklimle İlgili Açıklamaların Geliştirilmesi ve Standartlaştırılması kuralına uyacak. değişen dünya
Dünyanın en büyük yatırımcılarından bazıları gemide. Örneğin BlackRock, ABD kuralını destekleyen, gönüllü ve düzenlenmemiş ifşa çağının sona erdiğini belirten bir bildiri yayınladı. Diğerleri aynı fikirde. Kâr amacı gütmeyen kuruluş CDP’nin genel danışmanı ve politika başkanı Elizabeth Small’a göre, “İş gerekçesi oluşturuldu ve iklim riski ile emisyonların ölçülmesi artık bir hazırlık aracı olarak görülüyor”.
Zorunlu bir ifşa dünyasına geçişle birlikte, birkaç gelişmenin de olacağı kesin. Ceres’in genel müdürü Steven Rothstein, “Açıklama kritik bir ilk adımdır” dedi. “Tek başına iklim risklerini ele almayacak. Bunu ölçecek insanlar ve sistemler olmadan bu sorunu çözemeyiz.”
Beklenen bir gelişme, düzenleyicilerin, yatırımcıların ve müşterilerin doğru karbon açıklama verileri talebini karşılamak için MRV’yi (ölçme, raporlama ve doğrulama için) destekleyen teknolojiler arayan ve profesyonelleri işe alan şirketlerin artmasıdır.
Gelgit değişiyor ve hızlı.
Manzara kafa karıştırıcı olabilir ve şirketleri farklı şekillerde etkileyecektir. Genel olarak, yatırımcılar tarafından iklim riskinin yanlış fiyatlandırılmasını azaltmayı ve şirketlerin sağladığı verilerin karşılaştırılabilir ve “karar açısından yararlı” olmasını sağlamayı amaçlayan daha katı bir standardizasyon olacak. Sera gazı raporlamasını standardize eden TCFD ve GHG Protokolü, gelecekteki raporlama uygulamaları için temel ilkeler olarak hizmet edecektir. Uluslararası Sürdürülebilirlik Standartları Kurulu gibi kilit oyuncular, iklim verileri çıktılarını daha da uyumlu hale getirmek için bu standartların yönetilmesinde ve denetlenmesinde bütünleyici bir rol oynayacaktır.
Tedarik zincirlerinden ve müşteri kullanımından kaynaklanan Kapsam 3 emisyonları, ifşa edilmesi çok zor bir konudur çünkü tedarikçilerden ve tedarikçilerin tedarikçilerinden ham madde çıkarımına kadar uzanan doğru verilerin toplanmasını gerektirirler. Yakın gelecekte bununla ilgili düzenlemelerde ve açıklama beklentilerinde de bir artış görmeye hazırlanın.
Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kurumsal karbon ifşasının, tedarik zinciri içinde hesap verebilirlik oluşturmak için hükümetin satın alma gücünü kullanan Federal Tedarikçi İklim Riskleri ve Önerilen Direnç Kuralı’ndan destek alması bekleniyor. Kapsam 1 ve 2 emisyonlarını raporlamak için yıllık devlet sözleşmelerinde 7,5 milyon doların üzerinde olan federal tedarikçileri ve yüklenicileri ve Kapsam 3 emisyonlarını raporlamak ve bilime dayalı emisyon hedefleri belirlemek için yıllık sözleşmesi 50 milyon doların üzerinde olan tedarikçileri çağırıyor.
Dünya Kaynakları Enstitüsü’nün GHG protokolü küresel direktörü Pankaj Bhatia, bu teklifler arasında Kapsam 3 ifşasında önemli boşluklar olsa da, “etkilerinin büyüklüğünden dolayı, Kapsam 3 emisyon hesap verebilirliği ve ifşaatının önümüzdeki yıllarda hızla artmasını bekleyebiliriz” dedi. .
Gelgit değişiyor ve hızlı. Düzenlemeler yasalaştıktan sonra değişiklik yapmayı beklemek yerine akıntıya ayak uyduran şirketler, açıklama zorunlu hale geldikçe daha sorunsuz yol alacaktır.
Kaynak: https://www.greenbiz.com/article/carbon-disclosure-becomes-mandatory